Учасники проєкту Еразмус+ «Смаки спадщини» – кулінарні та культурні майстер-класи, Львівського фахового коледжу харчової і переробної промисловості НУХТ брали участь у майстер-класі медичних рятувальників, які проводив професійний фельдшер. Під час занять молодь дізналася теоретичні та практичні поради щодо дій на випадок найпоширеніших травм та ДТП. Заняття також охопили типові травми під час роботи на кухні.
Наступним пунктом програми стали заняття під керівництвом Кшиштофа Зеліньського на тему «Кулінарна спадщина Прикарпаття». Під час презентації молодь познайомилася не тільки з традиційними стравами Прикарпаття, а й з місцевими продуктами, якими славиться регіон.
Кулінарний журналіст презентував місця та пам’ятки, пов’язані з Підкарпаттям. Також молодь зустріла пані Беату та Збігнева Ватула, переможців конкурсу «Фермер року», які керують екоагротуристичною фермою. Молодь мала можливість спробувати традиційні продукти, зокрема козячий сир, песто.
Між запланованими заходами учасники проекту готувалися до фінальної конференції, яка мала відбутися ввечері. Під час практичних занять на кухні створювали традиційні різдвяні страви для української та польської кухні.
Серед запрошених гостей були представники місцевої громади та члени Гуртка сільських господарів з Пшесітниці.
Зустріч розпочалася з виступів учасників проекту та представників партнерських організацій. Ще одним моментом програми стало урочисте вручення сертифікатів Youthpass та показ відео підведення підсумків семінару.
Наступну частину виконав оркестр “Сувенір” з України, який захопив глядачів своєю професійною грою. Пані з Пересітниці також заспівали кілька пісень у народному стилі.
Після виступів учасники проекту та запрошені гості були запрошені скуштувати різдвяні страви, типові для Польщі та України. На різдвяному столі були вареники, оселедець, грибний суп, борщ з вушками та багато інших смаколиків. Ще одним моментом програми стало урочисте розрізання торта, приготованого спеціально для фінального вечора проекту.