28 вересня 2022 року в рамках тижня циклової комісії готельного обслуговування Львівського фахового коледжу харчової і переробної промисловості НУХТ до Всесвітнього дня туризму організували круглий стіл щодо діяльності галузі в умовах воєнного стану. Участь в круглому столі брали викладачі циклової комісії готельного обслуговування та здобувачі освіти за освітньо-професійною програмою «Готельно-ресторанна справа».
З початком війни в Україні змінилось усе і це відчув на собі кожен громадянин країни. Постраждали всі сфери та галузі, в том числі, сектор туризму. Важко уявити, як в таких надскладних умовах можна подорожувати не лише з метою переселення до більш безпечних місць, а й можливості хоч на якийсь час втекти від жахливих реалій, що принесло за собою повномасштабне вторгнення.
У декого може виникнути резонне питання: навіщо взагалі думати про туристичні подорожі, якщо зараз такі складні часи? Та все набагато складніше та глибше. Насправді, туризм грає велику роль, суттєво впливаючи на економіку країни та благополуччя її громадян. У будь-які часи, як мирні, так и воєнні, він є підтримкою сфери господарської діяльності держави та суспільства.
Круглий стіл був присвячений обговоренню питань майбутнього українського туризму, майбутнього туристичної професії. А саме:
1. «Туризм воєнного часу»
Наталія Чередняк, голова циклової комісії готельного обслуговування;
2. «Туризм як спосіб психологічної реабілітації»
Неля Галушка, студентка групи ГРС-3б;
3. «Як війна в Україні вплинула на європейський туризм?»
Рожицька Марія, студентка групи ГРС-3с;
4. «Туристична галузь після війни: досвід країн»
Зубань Тарас, Процан Сергій студенти групи ГРС-3б;
5. «Український туризм – чи є світло в кінці тунелю?»
Якимів Олексій, студент групи ГРС-За;
6. «Які туристичні напрями і локації мають попит у Львові?»
Фенько Софія, студентка групи ГРС-3б.
Під час круглого столу обговорювалися і багато інших важливих питань щодо подальшого туристичного розвитку України.
Загалом, усі учасники високо оцінили організацію та інформаційне наповнення круглого столу, а також висловили бажання подальшої участі у подібних заходах.