Учасники проєкту Еразмус+ Львівського фахового коледжу харчової і переробної промисловості НУХТ відвідали «Пияльню шоколаду Мирослава Пельчара» у місті Корчина Республіки Польща. «Пияльня» – не просто ресторація, а й шоколадна фабрика і музей.
Серед експонатів – найбільший у Польщі шоколадний фонтан, 280 кілограмів розплавленого молочного шоколаду. Тут можна побачити, як розмелюються зерна какао: повинні крутитись у машині 48 годин, доки вийде однорідна маса потрібної консистенції. Можна також скуштувати 100-відсотковий, без добавок, шоколад і зрозуміти, чому він не продається в магазинах – бо недуже смачно і дуже дорого.
Власник фабрики Мирослав – молодий, але знаний уже кондитер. Одна зі стін закладу обвішана його дипломами та нагородами. Фабрика виробляє шоколад, цукерки і морозиво лише ручної роботи виключно з натуральних складників. Рецепти авторські, смак – божественний.
Крім того, студенти дізналися історію виникнення шоколаду, цікаві факти про споживання та роботу із шоколадом, а також безліч корисних порад від професійного шоколатьє.
Кожен учасник проєкту отримав шоколадні вироби, які створив власноруч, поласував смачним шоколадом.
Вечір 5 дня для учасників проєкту Еразмус+ «В дорозі до солодкого життя» пройшов у камерній атмосфері барбекю за обговоренням проєктної діяльності