12 грудня 2022р. учасники проєкту «Смаки спадщини» – кулінарні та культурні майстер-класи, в рамках програми Erasmus+, здобувачі освіти Львівського фахового коледжу харчової і переробної промисловості НУХТ відвідали Музей народної архітектури у місті Сянок (Sanok) – один з найбільших етнографічних парків у Європі.
На території площею 38 га розташовано більше ста великих і малих об’єктів народної архітектури XVII-XX ст., що являють собою велику історичну і художню цінність. Територія парку поділена на сектори, присвячені чотирьом етнічним групам, які населяли області Бещад в різний час: лемкам і бойкам, погужанам і долинянам.
Це унікальне місце, де представлена культура прикордонного регіону – суміш польської, української, бойківської та лемківської культури, що також відображається в регіональній кухні Підкарпатського краю.
Молодь змогла побачити старовинні інструменти і обладнання, які використовуються для приготування їжі, випічки та приготування масла.
Учасники проєкту відвідали корчму Karpackie Jadło в Сянок, де на них чекали регіональні страви.
Співвласниця закладу Urszula Matuszewska розповіла історію ресторанного закладу, ідею відкриття такого бізнесу та особливості приготування поданих страв.
Після відвідування таверни молодь використала свій вільний час для прогулянки на Саноцькому ринку та індивідуального огляду міста.