Львівський фаховий коледж харчової і переробної промисловості

Участь у XVIII Міжнародному європейському кулінарному конкурсі EKOGALA-2024

 

14-15 грудня 2024 р. студенти ВСП «Львівський фаховий коледж харчової та переробної промисловості НУХТ» освітньо-професійної програми «Виробництво харчової продукції» Оксана БОБОШ та Віра ЛЕНЬКО під керівництвом викладача Тетяни ГОЛДУН взяли участь у XVIII Міжнародному європейському кулінарному конкурсі EKOGALA-2024, який проходив у місті Жешув (Польща), на Arena Centrum Wystawienniczo-Kongresowe Wojewodztwa Podkarpackiego.

Студенти презентували дві конкурсні страви:
– основна – «Качине філе з палентою і карамелізованою капустою»
– десерт – «Мигдалевий мілфей».

Метою конкурсу є:
1. Зацікавлення та популяризація європейським кулінарним мистецтвом і кухнею fusion.
2. Поширення і пропагування натуральних продуктів і традиційних методів виготовлення продукції.
3. Порівняння можливостей і досягнень студентів фахової передвищої освіти з однаковим профілем навчання з різних країн Європи.
4. Розповсюдження сучасної форми вдосконалення професійних здібностей, які поєднують кулінарні традиції з сучасними методами.
5. Підняття рівня освіти і розвитку професійних умінь студентів.
6. Заохочення до пошуку ідей і кулінарного натхнення.
7. Упровадження використання принципів естетики, гармонії в кулінарному мистецтві.

Студенти достойно представили наш коледж, здобувши IV місце, отримали новий досвід, а також збагатились новими ідеями.

Дякуємо за запрошення та теплу зустріч п. директору Marcin Purgacz! Подальшого Вам процвітання!
Також висловлюємо подяку в. о. директора коледжу Григорію ДІДИКУ, заступнику директора з навчально-виробничої роботи Марії ПІХ та заступнику директора з виховної роботи Олесі ЯРОШЕВСЬКІЙ за сприяння та підтримку під час приготування та участі в конкурсі.

Щиро дякуємо цикловій комісії виробництва харчової продукції Тетяні ГОЛДУН, Тетяні НІЧКАЛО, Олені БАЛКО, Лілії ДЯКІВ, Галині ЯСІНСЬКІЙ та Лідії ШИЛКОВІЙ. Ваші знання, настанови, поради, бойовий дух і моральна підтримка надавали нашим учасникам впевненості у своїх силах.

Окремі слова вдячності висловлюємо Віталію ФЕДАКУ- шефу ресторану KILINSKI за те, що поділився досвідом з нашим студентами-учасниками.

Сердечно дякуємо всім, хто за нас вболівав і підтримував! До зустрічі наступного року!