Львівський фаховий коледж харчової і переробної промисловості

Гостьова лекція від представника ІТ-фірми

Це зображення має порожній атрибут alt; ім'я файлу Guest.jpg

9 листопада у ВСП «Львівський фаховий коледж харчової і переробної промисловості» в рамках навчальної програми «Веб-технології та веб-дизайн» для студентів групи КН-4 відбулась гостьова лекція «Все про JavaScript». Лекцію читав QA-спецiалiст, JS-тренер Юрій Далекий.

Це зображення має порожній атрибут alt; ім'я файлу dal04.jpg

На занятті були присутні і викладачі циклової комісії комп’ютерних наук і галузевого машинобудування

Це зображення має порожній атрибут alt; ім'я файлу dal05.jpg

В даній лекції були розглянуті ключові терміни, рядковий літерал, лексичні структури мови JavaScript. Була дана характеристика типів даних в JavaScript, виразів, основних операцій та операторів JavaScript, змінних та констант мови. Презентація лекційного заняття супроводжувалась практичними прикладами та фрагментами коду програми. На платформі локального сайту були розглянуті особливості підключення до веб-сторінок скріптів програми JavaScript та закономірності впливу даної програми на контент веб-ресурсу. Окремо було розглянута модель DOM-дерева (document object model) на веб-сторінці і методи програми JavaScript, які дозволяють зробити сайт більш динамічним.

Це зображення має порожній атрибут alt; ім'я файлу dal02.jpg

У студентів групи КН-4 лекція викликала зрозумілий інтерес, адже це випускний курс спеціальності і, можливо, дехто з них і далі продовжить навчання за спеціальністю веб-розробка сайтів.

Це зображення має порожній атрибут alt; ім'я файлу dal03.jpg

Здобувачі освіти задавали питання, пропонували розглянути код скріптів, демонстрували свої веб-ресурси з розміщеним JS-кодом.

Це зображення має порожній атрибут alt; ім'я файлу dal01.jpg

Гостьова лекція закінчилась підведення підсумків та побажанням слухачів зустічатись з представниками IT-бізнесу частіше.