Львівський фаховий коледж харчової і переробної промисловості

Козацькому роду нема переводу

1 жовтня 2024 року в день святої Покрови Пресвятої Богородиці, водночас із Днем українського козацтва та Днем захисників та захисниць України, у ВСП «Львівський фаховий коледж харчової і переробної промисловості НУХТ» відбулося урочисте святкування та проведення козацьких забав.

Метою цього величного свята є вшанування мужності та героїзму захисників та захисниць незалежної України, військових традицій і звитяг українського народу, зміцнення патріотичного духу у суспільстві.

Тому студенти коледжу активно долучилися до участі у цьому святкуванні: розповідали поезії, виконували козацькі пісні та народно-патріотичний танець.

Проте, найзахоплюючими були козацькі розваги. Молоді, активні, спритні хлопці, об’єднавшись у три команди-курені, відтворили давні традиції козацьких змагань – «Як перепливти бурхливий Дніпро», «Метання чобота», «Перетягування канату», «Втеча з полону» та багато інших. На завершення усіх почастували смачним кулішем та узваром.

Адміністрація коледжу висловлює щирі слова вдячності за організаційне проведення козацьких розваг, а саме: ЦК соціально-гуманітарних дисциплін, ЦК виробництва харчової продукції, ЦК технології харчових виробництв та всім учасникам.