Львівський фаховий коледж харчової і переробної промисловості

Коледжівські екскурсії — чудова можливість дізнатися багато нового та цікавого про рідний Львів

24 вересня 2024р. в рамках тижня циклової комісії готельно-ресторанної справи студенти груп ГРС-1 та ГРС-2 під керівництвом викладачів Чередняк Н.А., Шняк О.З., Дюбан І.Р. та Яцини Т.І. здійснили екскурсію підземеллям Львова. Екскурсію провела досвідчений екскурсовод-методист, керівник гуртка туристично-краєзнавчого центру «Княжий» Катерина МЯКУШКО.

Студенти та викладачі відвідали підземелля Гарнізонного храму святих апостолів Петра і Павла (костел Єзуїтів), на мить зазирнули в минуле, побачили деякі макети будівель, які не збереглися до наших днів та дізналися, як змінився Львів за час свого існування.

В основі підземелля – залишки споруд XIV-XVIІ ст. У XVIІ – XVIІІ ст. храмова частина підземелля використовувалась як місце для поховань ченців та меценатів храму й монастиря.

Експозиція музею присвячена історії Гарнізонного храму та історії Львова у XIII- поч. XX ст. Львів завжди вражає суворою величчю та дивує відкритістю, витонченістю і неповторною гостинністю.

Викладачі ЦК готельно-ресторанної справи та студенти щиро вдячні екскурсоводу Катерині МЯКУШКО за надзвичайно цікаву, інформативно насичену та пізнавальну екскурсію!