Львівський фаховий коледж харчової і переробної промисловості

“Штучний інтелект: корисно чи ні?” – гостьова лекція для студентів коледжу

Це зображення має порожній атрибут alt; ім'я файлу ai01.jpg

На сьогоднішній день штучний інтелект став невід’ємною частиною нашого життя. Ця технологія швидко розвивається і працює в різних сферах, від медицини та автомобільної промисловості до фінансівта освіти. Однак питання, чи корисний штучний інтелект, залишається актуальним і обговорюється серед фахівців та громадськості.

Це зображення має порожній атрибут alt; ім'я файлу ai02.jpg

25 жовтня 2023 року викладачі та студенти ЦК економічних дисциплін ЛФКХПП НУХТ та кафедра економіки і права НУХТ активно прослухали гостьову лекцію: “Штучний інтелект: корисно чи ні?” спікером якої був Дмитро Свинаренко – керівник групи діджитал напрямку Корпоративного Університету, Артеріум.

Це зображення має порожній атрибут alt; ім'я файлу ai04.jpg

Це зображення має порожній атрибут alt; ім'я файлу ai05.jpg

Гостьову лекцію проведено з використання платформи Zoom. Навчальний матеріал доповнювався цікавою, змістовною мультимедійною презентацією, яка побудована за принципом образно-графічного запам’ятовування, що сприяла формуванню необхідних фахових компетентностей для майбутньої професійної діяльності за обраною спеціальністю здобувачів освіти.

Це зображення має порожній атрибут alt; ім'я файлу ai03.jpg

Під час лекції здобувачі отримали надзвичайно цікаву, вичерпну та корисну інформацію про штучний інтелект, який створює системи, здатні аналізувати дані та приймати рішення. Його розвиток має безліч переваг і ризиків.

Це зображення має порожній атрибут alt; ім'я файлу ai06.jpg

Слухачі зрозуміли важливість використання цієї технології та її корисність для суспільства.

Це зображення має порожній атрибут alt; ім'я файлу ai07.jpg

Штучний інтелект може стати важливим інструментом для розв’язання складних проблем, але його вплив на суспільство потребує обережного вивчення та обговорення.