У ВСП “Львівський фаховий коледж харчової і переробної промисловості НУХТ” активно продовжує роботу гурток “Крафтяр”.
З метою розвитку пізнавальних інтересів і творчих здібностей, формування вміння пошукової та дослідницької діяльності здобувачі 3-го курсу спеціальності “Харчові технології” освітньо-професійної програми “Бродильне виробництво і виноробство” Чиж Юрій і Грос Михайло розпочали готувати пиво в лабораторних умовах.
Для приготування пивного сусла використовували світлий і карамельний солод, який подрібнювали на лабораторному млинку. Гуртківці відповідально витримували температурні паузи, перевіряли повноту оцукрення затору, проводили охмелення пивного сусла та визначали масову частку сухих речовин.
Далі в освітлене і охолоджене пивне сусло задали пивні дріжджі для зброджування, яке проходитиме в дві стадії:
– головне бродіння;
– доброджування і дозрівання пива.
Свою роботу студенти зможуть оцінити через 30 днів під час дегустації, результатами якої ми з вами обов’язково поділимося!