
2 грудня у ВСП “Львівський фаховий коледж харчової і переробної промисловості НУХТ” відбулася гостьова лекція для здобувачів освіти спеціальності «Харчові технології» на тему «Рослинні олії і жири для здорового харчування».

Спікером виступила Тамара Тихонівна Носенко, професор кафедри технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів Навчально-наукового інституту харчових технологій.

Під час лекції студенти отримали ґрунтовні знання про:
- тарілку здорового харчування та частку, яку в ній займають корисні рослинні олії;
- асортимент рослинних олій, їхній хімічний склад та вплив на організм людини;
- користь різних видів олій, особливості їх застосування у харчуванні та кулінарії;
- критерії оцінки біологічної цінності олій.

Отримана інформація стала важливим доповненням до професійної підготовки здобувачів освіти, сприяючи формуванню їхніх компетентностей у сфері сучасних технологій здорового харчування.

Від імені здобувачів освіти та викладачів технологічного відділення нашого коледжу висловлюємо щиру подяку Тамарі Тихонівні Носенко за змістовну, актуальну та надзвичайно корисну лекцію!
