З 02 червня 2025 року розпочалась навчальна практика з дисципліни “Технологія галузі” здобувачів освіти спеціальності “Харчові технології” ОПП “Технології харчових продуктів, напоїв, мінеральних та питних вод” груп НХП-2 та НХП-1са під керівництвом викладача Довбуш О.Б.
Мета практики – закріплення теоретичних знань здобувачів та набуття практичних навичок з приготування солоду і пива в умовах лабораторії технохімічного контролю.
Здобувачі з великим захопленням замочували ячмінь, пророщували його, спостерігали за морфологічними змінами в зерні в процесі пророщування.
Також практиканти розпочали роботу з приготування двох сортів пива: “Бельгійське пшеничне” і “Бельгійське червоне”, набули навички з подрібнення солоду, приготування затору, охмелення сусла, його зброджування.
Після завершення бродіння і доброджування пива відбудеться дегустація!