Львівський фаховий коледж харчової і переробної промисловості

Соціально-психологічна служба


Це зображення має порожній атрибут alt; ім'я файлу %D0%BF%D1%81%D0%B8%D1%85%D0%BE%D0%BB%D0%BE%D0%B3-%D0%B2%D0%B8%D1%87.jpg

Психологічна служба надає психологічну допомогу здобувачам освіти, викладачам, батькам та працівникам коледжу.

Психологічна служба коледжу діє відповідно до наказу Міністерства освіти і науки України №27 від 03 травня 1999 року «Про затвердження Положення про психологічну службу системи освіти України», керується в своїй роботі Етичним кодексом, прийнятим 20 грудня 1990 року.

Основною метою психологічної служби коледжу є забезпечення та підвищення ефективності освітнього процесу, захист психологічного здоров’я усіх його учасників на основі застосування методів і технологій практичної психології.

Дорогі здобувачі освіти!
Якщо Ви зіткнулися з труднощами в навчанні, Вам важко адаптуватися в новому навчальному колективі чи до умов проживання в гуртожитку, Ви відчуваєте труднощі в спілкуванні з батьками, викладачами чи однолітками, маєте бажання вирішити свої проблеми, прагнете до самопізнання та самовдосконалення – психолог завжди готовий Вас вислухати та допомогти.

Це зображення має порожній атрибут alt; ім'я файлу ates22-a1.jpg

Степась Марія Михайлівна
практичний психолог

КОНСУЛЬТАЦІЯ

Якщо у Вас виникли запитання щодо діяльності психологічної служби коледжу, є необхідність отримати консультацію з питань, котрі хвилюють Вас, або вирішити Ваші соціально-психологічні проблеми, просимо звертатися за груповими та індивідуальними консультаціями до практичного психолога ВСП «Львівський фаховий коледж харчової і переробної промисловості НУХТ» за адресою вул. І.Пулюя,42 каб.208 щоденно з 9:00 до 17:00 год. крім суботи та неділі.
Приватне повідомлення практичному психологу можна надіслати електронною поштою за адресою mariiabila@lfkhpp.ukr.education, а також Ви маєте можливість скористатися Скринькою довіри, яка розміщена у фойє коледжу.

РЕКОМЕНДАЦІЇ СОЦІАЛЬНО – ПСИХОЛОГІЧНОЇ СЛУЖБИ

Ефективне вирішення конфліктів в коледжі
При виникненні конфліктів в першу чергу батькам необхідно вислухати думку власної дитини, без оцінки її дій і звинувачень. Атмосфера при бесіді повинна бути довірлива.
Враховуйте можливість фальсифікації інформації під час її передачі.
Після цього обговоріть ситуацію, що склалася і акуратно підведіть дитину до думки про те, що причиною сварки стало непорозуміння.
Наступним кроком має бути ознайомлення з точкою зору протилежної сторони конфлікту (педагога, інших студентів)
Контролюйте свої емоції. Уникайте суджень щодо дій та висловлювань протилежної сторони.

Пам’ятайте!
У жодному випадку Ви НЕ маєте права морально чи фізично чіпати здобувачів освіти!
Пошук виходу з конфлікту має відбуватися при спільній бесіді батьків, здобувачів освіти і куратора. Якщо спроби вирішення конфлікту зазнають фіаско, слід звернутися до адміністрації, до соціально – психологічної служби.
Але якщо у здобувачів освіти при конфліктах з одногрупниками регулярно з’являються синці, доведеться діяти рішуче і підключати керівництво коледжу та інших батьків.

Профілактика конфліктів у коледжі
Для того, щоб здобувачі освіти не потрапляли в гущу конфліктів, виховуйте у них почуття власної гідності та толерантне ставлення до оточуючих.
Привчайте здобувачів освіти ні в якому разі не показувати свій страх і не піддаватися на провокації. Але при цьому необхідно прищеплювати їм повагу до викладачів та оточуючих.


Положення про політику і процедуру вирішення конфліктних ситуацій у ВСП «Львівський фаховий коледж харчової і переробної промисловості НУХТ»


Інформаційні матеріали у файлах

Психологічна допомога здобувачам освіти

Поради психолога, які допоможуть батькам зрозуміти проблеми підліткового віку

Поради, щодо встановлення довіри між підлітком і дорослим

Рекомендації по роботі з агресивними підлітками

Рекомендації щодо насильства

Як допомогти дітям пережити травматичні події

Як заспокоїтись і контролювати стрес

Техніки відновлення для сімей військових цивільних та дітей

7 завдань для психічного здоров’я

Все про ПТСР і яку допомогу можете надати Ви


Тренінг «Твоє життя-твій вибір» за організації практичного психолога

Це зображення має порожній атрибут alt; ім'я файлу 1.jpg

Це зображення має порожній атрибут alt; ім'я файлу 2-1.jpg