Львівський фаховий коледж харчової і переробної промисловості

Відкрите заняття в ресторані «Kilinski»

10 березня 2025 року викладач циклової комісії виробництва харчової продукції ВСП «Львівський фаховий коледж харчової і переробної промисловості НУХТ» Тетяна ГОЛДУН провела виїзне відкрите лекційно-демонстраційне заняття з дисципліни «Основи барної справи та технології напоїв» зі здобувачами освіти освітньо-професйної програми «Виробництво харчової продукції» групи ВХП-2с в закладі ресторанного господарства «Kilinskі».

Під час актуалізації опорних знань було використано:

  • Метод асоціативного мислення» (розгадування ребусів)
  • Метод предметної демонстрації та пояснення.

У рамках цього методу здобувачі освіти мали можливість побачити та ознайомитись з інвентарем і обладнанням, після чого вони пояснили їх призначення, правила використання та важливість у процесі приготування коктейлів або обслуговування бару.

Тема заняття: «Методи приготування змішаних напоїв. Підготовка і способи подавання гарнірів».

Під час заняття здобувачі освіти ознайомилися з процесами підготовки бару до роботи, технікою роботи бармена: способами та методами приготування коктейлів, черговістю закладання інгредієнтів, послідовністю операцій приготування змішаних напоїв, способами гарнірування та сервірування коктейлів, їхнього впливу на смак та естетику коктейлів.

У результаті заняття здобувачі освіти закріпили теоретичний матеріал з дисципліни та отримали практичні навички приготування змішаних напоїв. Також ознайомились з основними інструментами та техніками, які необхідні для професійної роботи бармена. Здобувачі освіти побачили як професійні бармени в ресторані «Kilinskі» готують коктейлі, правильно подають їх з гарнірами та оцінюють результати.

Для закріплення нового матеріалу було використано «Метод світлофор» (гра «Лови помилку»). На етапі рефлексії, що є важливим для підсумку заняття, здобувачі освіти мали можливість осмислити свої дії, визначити проблеми та знайти шляхи вдосконалення своїх навичок.

На завершення проведено лінгвістичну гру «Дерево творчості». Усі присутні прикріпили на дерево листя, квіти та плоди.

  • Плід – заняття було плідним;
  • квітка – заняття було особливим;
  • листочок зелений – заняття було звичайним;

Щиро дякуємо ресторану «Kilinski», шефу Віталію ФЕДАКУ та його команді за сприяння та допомогу у проведенні даного заняття.