14 березня 2025 року для здобувачів освіти освітньо-професійної програми «Виробництво хліба, кондитерських, макаронних виробів і харчових концентратів» відбулась гостьова онлайн-лекція, яку провів Володимир Миколайович Ковбаса – професор, доктор технічних наук, завідувач кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів.
Під час лекції були розглянуті такі питання :
- історія виникнення картоплі і картоплепродуктів;
- асортимент картоплепродуктів;
- картопля як основна сировина у виробництві картоплепродуктів. Підготовка до виробництва.
- технологія хрумкої картоплі.
- технологія формованих чипсів.
Лектор детально зупинився на розгляді асортименту картоплепродуктів, хімічному складі бульб картоплі, показниках якості сировини і готової продукції, сучасних технологіях виготовлення хрумкої картоплі та формованих чипсів, поділився новітніми практиками та досвідом.
Дана лекція стала цінним джерелом знань і натхнення для подальшого вивчення «Технології харчових концентратів».
Щиро дякуємо Володимиру Миколайовичу за цікаву та пізнавальну доповідь!