Львівський фаховий коледж харчової і переробної промисловості

Гостьова лекція на тему: «Чипси: секрети хрустких улюбленців»

14 березня 2025 року для здобувачів освіти освітньо-професійної програми «Виробництво хліба, кондитерських, макаронних виробів і харчових концентратів» відбулась гостьова онлайн-лекція, яку провів Володимир Миколайович Ковбаса – професор, доктор технічних наук, завідувач кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів.

Під час лекції були розглянуті такі питання :

  • історія виникнення картоплі і картоплепродуктів;
  • асортимент картоплепродуктів;
  • картопля як основна сировина у виробництві картоплепродуктів. Підготовка до виробництва.
  • технологія хрумкої картоплі.
  • технологія формованих чипсів.

Лектор детально зупинився на розгляді асортименту картоплепродуктів, хімічному складі бульб картоплі, показниках якості сировини і готової продукції, сучасних технологіях виготовлення хрумкої картоплі та формованих чипсів, поділився новітніми практиками та досвідом.

Дана лекція стала цінним джерелом знань і натхнення для подальшого вивчення «Технології харчових концентратів».

Щиро дякуємо Володимиру Миколайовичу за цікаву та пізнавальну доповідь!