Львівський фаховий коледж харчової і переробної промисловості

Гостьова лекція «Правило Золотого перерізу»

3 березня для здобувачів освіти спеціальності 181 «Харчові технології» освітньо-професійних програм «Технології харчових продуктів, напоїв, мінеральних та питних вод» та «Виробництво хліба, кондитерських, макаронних виробів і харчових концентратів» (групи БВ – 3 та ХМК – 3) відбулася гостьова лекція на тему: «Правило золотого перерізу».

Золотий перетин, також відомий як золоте число, золота пропорція або божественна пропорція вважається співвідношенням найвідповіднішим естетичному сприйняттю зображення.

Це відношення часто знаходять у природі, мистецтві та архітектурі, застосовується у геометрії, допомагає створювати гармонійні і привабливі пропорції в об’єктах і структурах.

Ще стародавні греки вивчали властивості золотого перерізу та чисел Фібоначчі. Піфагорійці зауважили, що відношення довжини діагоналі прямокутника до його сторін відповідає золотому перерізу.

Студенти та викладачі коледжу висловлюють щиру подяку лектору Тарасу Погорілому, кандидату технічних наук, доценту кафедри технологічного обладнання та комп’ютерних технологій проєктування за цікаву і змістовну лекцію.