24 вересня 2025 р. у лабораторії контролю якості харчових продуктів та напоїв викладач спецдисциплін Довбуш Олександра Броніславівна провела підсумкове заняття гуртка «Крафтяр» з приготування пива «Оксамитове пшеничне» і темного пива «Вогняний лагер», робота над яким розпочалася минулого навчального року.
Мета заняття – закріплення здобувачами теоретичних знань та набуття практичних навичок у створенні напоїв; розвиток умінь працювати у команді, відповідальності за доручену справу.
Студент гр. НХП-3 Піх Руслан ознайомив присутніх з технологічними стадіями створення хмільного напою, використовуючи презентацію про приготування пива.
Викладач Довбуш О. Б. нагадала про правила дегустації пива, вимоги до посуду, особливості визначення органолептичних показників різних типів пива.
Здобувачі освіти з великим зацікавленням обговорювали показники якості напою, оцінювали їх відповідно до балової оцінки, відзначали повноту смаку пива, насиченість діоксидом вуглецю, приємний солодовий карамельний аромат та смак, помірну хмелеву гіркоту.
На заході були присутні: завідувач технологічного відділення Демцюх Н. Р., голова циклової комісії Шевчук О.Ю. та викладачі комісії.