Нашу неньку Україну неможливо уявити без гарбузів. Гарбуз можна назвати одним з головних атрибутів золотої пори року.
Цей розкішний і сонячний осінній овоч став темою для спільної онлайн виховної години «Король осені – гарбуз», яку 26 жовтня 2021р. організували куратори груп Львівського фахового коледжу харчової і переробної промисловості НУХТ – Наталія Чередняк (гр.ГРС-4а), Оксана Шняк (гр.ГРС-3а), Тетяна Яцина ( гр.ГРС-3б).
Мета заходу – поглибити знання студентів про значення корисних властивостей габуза для зміцнення здоров’я; популяризувати цей овоч як цінний і смачний продукт харчування; виховувати дбайливе ставлення до природи.
Студенти дізналися не лише про користь гарбуза, а й про його історію, види, рекорди, смачні та популярні страви та гарбузовий декор, який застосовують для естетичного оформлення готельно-ресторанних підприємств.
Тетяна Гарасим, викладач циклової комісії готельного обслуговування, розповіла про техніку карвінг, практично продемонструвала технологію художнього різьблення на яблуках і гарбузах.
До виховного заходу долучилися також заступник директора з навчальної роботи Ірина Тарасюк і завідувач відділення готельно-ресторанної справи Дмитро Сколоздра, які підкреслили, що особливо важливо в осінньо-зимовий період ввести гарбуз у наше харчування і знаходити тільки корисне застосування цьому овочу.
Отже, шануймо і любімо щедрі дари осені!