22 грудня 2021 року у Львівському фаховому коледжі харчової та переробної промисловості НУХТ відбувся майстер-клас «Різдвяна феєрія», на який були запрошені учні 9-11 класів, їхні батьки та вчителі.
Розпочала зустріч з учнями шкіл і ліцеїв заступник директора коледжу з виховної роботи Н. М. Сембай. Потім з вітальним словом до присутніх звернувся директор коледжу М. В. Григорців.
У межах запланованих заходів відбулись презентації спеціальностей коледжу. Також абітурієнти відвідали кулінарні майстер-класи, на яких мали можливість особисто взяти участь в оформленні страв і продегустувати їх.
Так, циклова комісія виробництва харчової продукції та студенти спеціальності «Виробництво харчової продукції» (групи ВХП-3с, ВХП-4) провели майстер-клас з приготування та подачі різдвяних страв «Галісійський Святвечір».
Зокрема, були презентовані такі страви: вареники з солодкими начинками, хлібці-кутя з медово-горіховим соусом, оселедець під шубою в стилі модерн, «запалені гриби» на гречаному багеті з цибулевим конфітюром.
Викладачі циклової комісії готельного обслуговування організували майстер-клас із сервірування столу до новорічно-різдвяних свят.
Присутніх ознайомили зі спеціальністю «Готельно-ресторанна справа», яку можна здобути у коледжі, розповіли про переваги навчання та особливості професії. Під час демонстрації презентації можна було ознайомитись з матеріально-технічною базою коледжу та переглянути світлини зі студентського життя.
Студенти спеціальності «Готельно-ресторанна справа» (група ГРС-2с) у вестибюлі коледжу, демонструючи майстер-клас, розповіли про основні тонкощі та вимоги до сервірування. Також ознайомили гостей заходу з правилами накривання столу скатертиною, сервірування тарілками, приборами, склянками та глиняним посудом.
Студенти відзначили, що сервірування столу – це кропітка, проте захоплююча робота, під час якої офіціант може продемонструвати не лише свої професійні знання та вміння, а й проявити фантазію, художній смак, розкрити свій творчий потенціал.
А от студенти спеціальності «Виробництво хліба, кондитерських, макаронних виробів та харчових концентратів» для учнів шкіл провели майстер-клас з випікання хлібобулочних і кондитерських виробів.
Учасники заходу мали змогу долучитись до формування різдвяної плетінки, рогаликів «Святкових», випікання імбирного печива за оригінальним рецептом, також ознайомились з рецептурою та формуванням цукерок «Рафаелло» і взяли участь у декоруванні пряників. На завершення учні дегустувати вироби, які приготували власноруч.
Також відбулась презентація спеціальності «Бродильне виробництво і виноробство». Студенти коледжу під керівництвом викладачів спецдисциплін приготували глінтвейн та інші різдвяні напої за оригінальним рецептом. Гості мали можливість особисто взяти участь у майстер-класі та продегустувати приготовлені напої. Найактивніші учасники отримали подарунки.
Циклова комісія обладнання харчових виробництв провела демонстрацію технологічного обладнання з елементами автоматизованої системи управління.
Учасників заходу переповнювали позитивні емоції від можливості долучитись до приготування святкових страв і зблизька побачити всі тонкощі сервірування столу.
Дякуємо гостям, які завітали на майстер-клас і стали його частиною! Також запрошуємо відвідати наступний майстер-клас, який відбудеться 14 квітня 2022 року о 14 год.