Учасники проєкту «Смаки спадщини» – кулінарні та культурні майстер-класи, в рамках програми Erasmus+ Львівського фахового коледжу харчової і переробної промисловості НУХТ зустріли Krzysztof Zieliński – кулінарного критика, журналіста та експерта регіональної кухні Підкарпатського воєводства Республіки Польща. Він наблизив молодь до кулінарних традицій, особливо кондитерських виробів, пов’язаних з Підкарпатським краєм Республіки Польщі.
Під час зустрічі експерт презентував кілька блогів людей, які, як і він, спеціалізуються на регіональній кухні. Окрім активного слухання, запису важливої інформації, завдання молоді було обрати найкращий блог.
Під час занять з фахівцем учасники дізналися про різноманіття кухні Підкарпаття. Учасникам проєкту з Польщі і України визначили багато елементів, що пов’язують кухню як народів, так і регіонів.
Після дня, проведеногов студії та дегустації страв, теоретичних занять, учасники розпочали майстер-класи з опікунами та приготували традиційні страви національної кухні Польщі.
Під час практичних майстер-класів готували моркву в незвичному соусі, буряк маринований незвичним для поляків способом та капусту «Пелюстка».
Після майстер-класів молодь взяла участь у заняттях з підприємництва, які проводила директор Управління праці в Пржеворську, ознайомила учасників з інформацією про започаткування власного гастро-бізнесу, а також визначили джерела збору коштів на реалізацію власної бізнес-ідеї.
Незважаючи на інтенсивно проведений день, молодь зустрілася пізно ввечері для спільної інтеграції, де представили презентації свої закладів освіти.