Львівський фаховий коледж харчової і переробної промисловості

ЕКОГАЛА-2025

13-14 грудня 2025 року здобувачі освіти ВСП «ЛФКХПП НУХТ» спеціальності «Виробництво харчової продукції» – Тетяна ДІМІТРОВА (група ВХП-3) та Яромир ЗВІР (група ВХП-3с) під керівництвом голови циклової комісії Тетяни ГОЛДУН гідно представили Україну на XIX Міжнародному європейському кулінарному конкурсі EKOGALA 2025, що відбувся у місті Жешув (Польща).

На суд міжнародного журі учасники презентували авторські конкурсні роботи, які вразили смаком, технікою та подачею:
• свинну вирізку, фаршировану грибами та в’яленими томатами, з пюре із савойської капусти;
• роли, фаршировані коренеплодами з грибним соусом деміглаз;
• вишуканий десерт «Медово-смородинове брауні».

Мета конкурсу:
– популяризація європейської та fusion-кухні
– підтримка натуральних продуктів і традиційних технологій
– професійний обмін і розвиток кулінарної майстерності
– поєднання традицій і сучасних гастротрендів
– натхнення, естетика та креатив у кулінарії

Результат — блискучий! Наші учасники вибороли ПОЧЕСНЕ ІІ МІСЦЕ, отримали безцінний міжнародний досвід та повернулися з новими ідеями й мотивацією до звершень.

Щиро дякуємо Marcin Purgacz за запрошення та надзвичайно теплий прийом — усе було на найвищому рівні! Бажаємо подальшого розвитку та процвітання.

Висловлюємо подяку адміністрації коледжу за підтримку та сприяння участі в конкурсі.
Окрема подяка Віталію ФЕДАКУ та Максиму ПРИХІДЬКУ за цінний досвід, сучасні креативні ідеї та справжнє загартування професійного духу.

Дякуємо всім, хто вболівав, підтримував і вірив у нас!
Разом — до нових перемог!