Львівський фаховий коледж харчової і переробної промисловості

Тараса Березюка завідувача економіко-технологічного відділення коледжу, який загинув під час війни, нагородили орденом «За мужність» посмертно

Це зображення має порожній атрибут alt; ім'я файлу orden.jpg

За особисту мужність і самовідданість, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі, лейтенанта Березюка Тараса Зеновійовича відповідно до Указу Президента України №8/2023 від 09.01.2023 «Про відзначення державними нагородами України» нагороджено орденом Богдана Хмельницького ІІІ ступеня (посмертно).

Тарас Березюк закінчив історичний факультет Львівського національного університету ім.І.Франка. Представник колективу «Pride», націоналіст та відданий фанат львівських Карпат, учасник Революції Гідності, ветеран російсько-української війни, артилерист.

Тарас Березюк, завідувач економіко-технологічного відділення ВСП «Львівський фаховий коледж харчової і переробної промисловості НУХТ», викладач історії та соціології, з перших днів широкомаштабного наступу боронив рідну землю та його життя обірвалось у День незалежності України 24 серпня 2022 року в бою з російськими окупантами. Брав участь у тяжких боях за Попасну, Врубівку, Золоте, Лисичанськ та Сєвєродонецьк.

Власним прикладом відданого служіння рідній Україні він був взірцем патріотизму і мужності для студентської молоді та колег.

Безмежна шана, вічна і світла пам‘ять Герою України!