Впровадження змішаного навчання в закладах фахової передвищої і вищої освіти потребує перегляду підходів до організації та учасників освітнього процесу, перш за все, викладачів. Постійне вдосконалення методики викладання дисциплін повинно супроводжуватись педагогічним контролем і, насамперед проведенням відкритих занять, які є невід’ємним елементом методичної роботи викладачів коледжу, а також важливою компонентою атестації педагогічних працівників. Адже метою таких занять є виявлення рівня професійної компетентності та педагогічної майстерності викладачів, активізація творчої професійної діяльності, стимулювання якісної роботи, підвищення відповідальності за результати освітньої діяльності.
08 жовтня 2020р. викладачем циклової комісії обладнання харчових виробництв Панасюк Марією Богданівною, було проведено відкритий онлайн-вебінар на тему «Обробка матеріалів тиском (пресування)» у групі ХМК-1с, на базі платформи Google Classroom у Google Meet з дисципліни: “Процеси і апарати харчових виробництв».
Під час проведення заняття викладач демонструвала сучасні методики, технології та активні методи навчання, які сприяли успішному засвоєнню студентами навчального матеріалу. З досвідом проведення заняття мали змогу ознайомитися педагогічні працівники коледжу.
Підсумки проведеного заняття стали підставою для жвавого обговорення серед викладачів коледжу.