Львівський фаховий коледж харчової і переробної промисловості

Гурткова робота. Приготування пива в лабораторних умовах

У ВСП “Львівський фаховий коледж харчової і переробної промисловості НУХТ” активно продовжує роботу гурток “Крафтяр”.

Це зображення має порожній атрибут alt; ім'я файлу brod001-002.jpg

З метою розвитку пізнавальних інтересів і творчих здібностей, формування вміння пошукової та дослідницької діяльності здобувачі 3-го курсу спеціальності “Харчові технології” освітньо-професійної програми “Бродильне виробництво і виноробство” Чиж Юрій і Грос Михайло розпочали готувати пиво в лабораторних умовах.

Це зображення має порожній атрибут alt; ім'я файлу brod003-004.jpg

Для приготування пивного сусла використовували світлий і карамельний солод, який подрібнювали на лабораторному млинку. Гуртківці відповідально витримували температурні паузи, перевіряли повноту оцукрення затору, проводили охмелення пивного сусла та визначали масову частку сухих речовин.

Це зображення має порожній атрибут alt; ім'я файлу brod005-006.jpg

Далі в освітлене і охолоджене пивне сусло задали пивні дріжджі для зброджування, яке проходитиме в дві стадії:
– головне бродіння;
– доброджування і дозрівання пива.

Це зображення має порожній атрибут alt; ім'я файлу brod007-008.jpg

Свою роботу студенти зможуть оцінити через 30 днів під час дегустації, результатами якої ми з вами обов’язково поділимося!