Львівський фаховий коледж харчової і переробної промисловості

Здобувачі освіти коледжу переглянули історичний фільм «Довбуш»

Це зображення має порожній атрибут alt; ім'я файлу dov01.jpg

Студенти Львівського фахового коледжу харчової і переробної промисловості НУХТ груп НХП,ІХВ-1, КН-1, ХМК-2с, ХМК-2 спільно з кураторами Оленою ШЕВЧУК, Лілією ГОРОШКО-ЯРОВИК, Уляною МАЛАНЮК, Наталією ДЯЧИШИН переглянули український історичний фільм «Довбуш», центральним персонажем якого є найвідоміший з опришківських ватажків у Карпатах – Олекса Довбуш.

Це зображення має порожній атрибут alt; ім'я файлу dov02.jpg

Неймовірні враження студенти отримали від акторської гри, професійної динамічної сучасної зйомки та використаних у ній спецефектів. Краєвид, костюми акторів, діалект – все це неабияк доповнює незабутній сюжет кінострічки!

Це зображення має порожній атрибут alt; ім'я файлу dov03.jpg

Зйомки фільму проходили на Івано-Франківщині, Львівщині, Тернопільщині, у Закарпатті та Києві. Серед локацій – давні замки та інші історичні об’єкти, які допомагають відчути атмосферу епохи першої половини XVIII ст. У стрічку заклали глибокі сенси. Коротко їх можна сформулювати так: вони не хотіли слави, вони захищали свою землю.

Це зображення має порожній атрибут alt; ім'я файлу dov04.jpg

«Я не хочу тікати, я хочу жити. Я хочу жити тут, вільно, на своїй землі», – ці слова Олекси Довбуша у фільмі дуже співзвучні відчуттям українців в умовах широкомасштабної агресії росії.

Це зображення має порожній атрибут alt; ім'я файлу dov05.jpg