Львівський фаховий коледж харчової і переробної промисловості

Небесна Сотня – в пам’яті назавжди

Революція Гідності стала переломним моментом у новітній історії нашої держави. Її події змінили всіх нас. Уже минуло декілька років, а спогади настільки яскраві, наче це було вчора. У День Героїв Небесної Сотні ми маємо віддати шану тим, хто пожертвував найціннішим заради нашого майбутнього.

Це зображення має порожній атрибут alt; ім'я файлу neb1.jpg

З метою вшанування подвигу учасників Революції Гідності та увічнення пам’яті Героїв Небесної Сотні, 21 лютого 2023 року у Львівському фаховому коледжі харчової і переробної промисловості НУХТ відбулася година пам’яті «Небесна Сотня – перші герої російсько-української війни» в режимі онлайн.

Рушійною силою Революції сміливо можна назвати українських студентів. Саме українське студентство виступило не лише організаційною силою та учасниками революційних подій, а змусило змінюватися усе суспільство.

Це зображення має порожній атрибут alt; ім'я файлу neb2.jpg

Учасникам заходу розповіли про передумови Революції Гідності та ознайомили з фінальним та найбільш трагічним етапом Революції, подіями, що розвивалися в Києві 18-20 лютого 2014 року, коли тодішня влада замість мирного врегулювання ситуації віддала злочинний наказ застосувати зброю і зробити «зачистку» Майдану.

Це зображення має порожній атрибут alt; ім'я файлу neb3.jpg

Тисячі поранених і майже сто людей було вбито спецпризначенцями. Серед них люди різних віросповідань та професій. Кожен із них мав свою сім’ю, друзів, захоплення і уподобання. Але поклик їхньої душі саме в цей час призвав їх до боротьби за вільну, демократичну, чесну Україну. Кожен з них був справжнім патріотом своєї Батьківщини, вболівав за її долю, прагнув добра та кращого майбутнього. За волю своїх дітей та волю мільйонів чужих українських синів прийняли смерть герої Небесної Сотні.

Це зображення має порожній атрибут alt; ім'я файлу neb4.jpg

Перегляд відеосюжету «Небесна Сотня. Юні ангели», мультимедійна презентація документальних подій на Майдані викликали переживання та емоції серед присутніх.

Під звуки гімну Майдану «Пливе кача», що стала реквіємом майданівцям хвилиною мовчання студенти вшанували пам’ять Героїв Небесної Сотні.

Пам’ять про Героїв Небесної Сотні, Героїв АТО, Героїв російсько-української війни, усіх, хто поклав своє життя за нашу незалежність – житиме вічно у наших серцях. А з нею будуть жити наші Герої.

Герої – не вмирають! Слава Україні! Героям слава!