Львівський фаховий коледж харчової і переробної промисловості

Викладачі та студенти коледжу взяли участь у Фестивалі доброї їжі

Це зображення має порожній атрибут alt; ім'я файлу fest01.jpg

14 травня 2023 року викладачі Тетяна Нічкало, Тетяна Голдун, к.біол.н., доцент Андрій Шах, Лілія Дяків, Олена Балко, Галина Ясінська і студенти освітньо-професійної програми «Виробництво харчової продукції» (Ю. Андросюк, А. Шах, О. Дячок) ВСП «Львівський фаховий коледж харчової та переробної промисловості НУХТ» взяли участь у Фестивалі доброї їжі.

Це зображення має порожній атрибут alt; ім'я файлу fest02.jpg

До уваги представника Книги рекордів України було представлено такі страви: «Роли в листі столового буряка», «Картопля тушкована з лепехою», «Овочевий салат із кропивою», «Лобода по-українськи», «Салат з деревієм», «Биточки з кропиви», «Салат із ревеню та буряка», «Квас із обліпихи», «Напій з кульбаби» – найстаріші традиційні страв з трав, квітів, рослин, овочів та фруктів, які ростуть у нашому регіоні, а також трав’яні та лісові настоянки.

Це зображення має порожній атрибут alt; ім'я файлу fest03.jpg

Встановлено рекорд Книги рекордів України: було приготовлено 140 (замість 100 оголошених) страв із 100 рослин, без м’яса та домашніх яєць.

Це зображення має порожній атрибут alt; ім'я файлу fest05-07.jpg

У межах Фестивалю відбувся круглий стіл «Інноваційне партнерство у харчовій галузі – як запорука успіху країни у саморозвитку – Освіта і Наука – Бізнес – Держава – Єдина Платформа». У роботі круглого столу взяли участь викладачі коледжу Тетяна Голдун і к.біол.н, доцент Андрій Шах.

Це зображення має порожній атрибут alt; ім'я файлу fest04-06.jpg

Андрій Шах презентував доповідь на тему: «Нетрадиційна рослинна сировина у харчуванні як чинник довголіття». Доповідач навів перелік рослинної сировини західного регіону України, що може використовуватись для виготовлення харчової продукції оздоровчо-профілактичного спрямування. Зазначено про корисний вплив компонентів рослинної сировини у стравах і напоях, запропонованих викладачами циклової комісії харчових технологій і готельно-ресторанної справи, на функціональний стан організму людини. Акцентовано увагу учасників круглого столу на всебічному використанні екологічно чистої сировини у повсякденному харчуванні.