Львівський фаховий коледж харчової і переробної промисловості

«Скарби безсмертного Кобзаря»

Це зображення має порожній атрибут alt; ім'я файлу IШЕВЧЕНКО-web2.jpg

9 березня – день, який збирає й об’єднує всіх, хто шанує Великого Кобзаря.

У ці весняні дні у ВСП «Львівський фаховий коледж харчової і переробої промисловості НУХТ» традиційно відбуваються заходи до річниці від дня народження Тараса Шевченка. Ми пам’ятаємо заповіти Шевченка, читаємо, шануємо і завжди будемо нести в серці полум’яне слово геніального українського поета, художника, борця за волю народу.

Це зображення має порожній атрибут alt; ім'я файлу kobz1-web.jpg

Задля вшанування пам’яті насправді сакральної постаті для всіх минулих, сучасних та прийдешніх поколінь українців в читальній залі бібліотеки коледжу розгорнуто книжкову виставку «Скарби безсмертного Кобзаря».

Це зображення має порожній атрибут alt; ім'я файлу kobz2-web.jpg

Це ім’я дорогоцінною перлиною виблискує в золотій скарбниці світової культури. Його безсмертні й неповторні твори багато років живуть у серцях народу, в його мріях і сподіваннях, пробуджуючи щирі й благородні почуття. Творчість Тараса Шевченка – це те, що виховує, живить дух, дає наснагу зберігати та захищати національні цінності.

Це зображення має порожній атрибут alt; ім'я файлу kobz3-web.jpg

Значення літературної спадщини Шевченка – це також значення його «Кобзаря», який збагатив українське письменство новими темами та ідеями, образами і жанрами, ритмами і віршовими розмірами, тропами і стилістичними фігурами. З появою цієї книги наша література поповнилася ліричними та епічними віршами, романтичними баладами та різними видами поем. У «Кобзарі» зображене минуле і сучасне українського народу, його історія та географія. У невеликих за обсягом творах Шевченко зумів охопити питання, що хвилювало всі народи.

Шевченко, як явище велике й вiчне – невичерпний i нескiнченний. Волею iсторiї вiн ототожнений з Україною, i разом з її буттям продовжується нею, вбираючи в себе новi днi i новий досвiд народу. Вiн росте й розвивається в часi, в iсторiї i нам ще йти i йти до його осягнення. Ми на вiчнiм шляху до Шевченка…