Львівський фаховий коледж харчової і переробної промисловості

Флешмоб «Шевченко в моєму серці»

Це зображення має порожній атрибут alt; ім'я файлу sheva-titul.jpg

Тарас Шевченко для України і в Україні житиме вічно. Він сьогодні, як ніколи, органічно злився зі своїм великим, нескореним народом і твердо ступає повсюдно у вільній державі, підсвідомо і свідомо через уста кожного із мучеників нації незалежно від віку промовляє до кривдників:

…не втечете
І не сховаєтеся;
всюди Вас найде правда-мста;
а люде Підстережуть вас на тоте ж,
Уловлять і судить не будуть,
В кайдани туго окують,
В село на зрище приведуть…
(“Осія. Глава XIV”).

Роздумуючи над багатьма долями талановитих і великих, все більше розумієш, що поява Шевченка на духовному просторі України є таємничою і не поясненою до кінця загадкою. Діяч, мислитель, непокірний і не здатний до пристосування, вислуговування перед високими владоможцями не зникає з поля зору ані тих, кого цікавить феномен людської наповненості і швидкої реакції на навколишнє, ані тих, кому заклики Шевченка можуть видаватися не зовсім збагненними. Щонайдивніше те, що значення постаті великого творця з роками все наполегливіше починає усвідомлювати народ для себе, а творам його надається нове звучання. Незважаючи на століття, ця постать жива. Вона приймається і людьми високоосвіченими, і тими громадянами, які далекі від освіти, але найзаповітнішими для них виступають не лише почуття власної свободи і людської гідності, але й гідність всієї великої країни і її народу.

Зважаючи на доленосні і бурхливі події в Україні, бачимо, що Шевченко, як і ота трагічна новоявлена хрещатицька Небесна Сотня сучасних юних героїв гордої і незламної країни, полегла на Майдані незалежності, живе посеред нас, додає сміливості і впевненості у боротьбі з нашими відвертими і прихованими ворогами.

Це зображення має порожній атрибут alt; ім'я файлу shev1.jpg

У березні студенти Львівського фахового коледжу харчової і переробної промисловості НУХТ брали участь у флешмобі «Шевченко в моєму серці».

Це зображення має порожній атрибут alt; ім'я файлу shev2.jpg

Це зображення має порожній атрибут alt; ім'я файлу shev5.jpg

Учасники флешмобу — студенти різних спеціальностей і курсів, читали поезії Кобзаря.

Це зображення має порожній атрибут alt; ім'я файлу shev7.jpg

Це зображення має порожній атрибут alt; ім'я файлу shev6.jpg

Ім’я Тараса Шевченка стало символом українського народу, бо саме великий Кобзар підніс духовну велич і красу народу.

Це зображення має порожній атрибут alt; ім'я файлу shev3.jpg